fredag 13 juli 2012

Abborrfiske

Dåligt med fiske nu men två abborrpass har det hunnits med på senare. Henke drog en fin borre på 980 gram, om den ändå ätit några löjor till innan :)

Boren och Ärlången la vi passen i. Ärlängen var första gången vi fiskade i och för övrigt var fisket ganska segt. Men vi såg mycket Asp som jagade ytligt och brakade ibland genom ytan som krokodiler i jakt på sina byten. Tyvärr behagade ingen av dem att hugga våra beten. Det var väldigt mycket folk ute på den lilla sjön och vi mötte säkert ett tiotal båtar och ett helt gäng som fiskade från land.


I Boren var fisket som det brukar, mycket abborre och väldigt smått. Det blev väl ett 50 tal på några timmars fiskande med två 500 g som de "finare" exemplaren.

Nu laddar vi om tackelboxarna för på onsdag ska vi fiska gösta i Glan!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Tjena!
Såg att ni 2011 utlovade ett omdöme av eran OSKWIG 330. Hittar ingen så frågar här istället om ni är nöjda med den?
MVH en fiskebroder från Jokkmokk

Limpa sa...

Hallå!
Det glömdes tyvärr bort..men du kan få en snabb åsikt om den.

Vi har mest fiskat med den i mindre vatten, den fungerar bra för 2 pers i lugna vatten och då menar jag verkligen lugna.. Så fort det börjar blåsa eller gå lite sjö är den ganska ostabil och inget vidare att vara ute i, att stå upp och fiska i är ingen direkt höjdare men det går. Vi köpte två snurrstolar till den på jula och då sitter man riktigt bekvämt. Vi har kört både med elmotor och med en 4 hästars och då pinnar det på ganska bra.

Den är ju lätt, 38 kilo vilket ger en stor fördel när man vill testa vatten utan ramp eller annars svårtillgängliga sjöar. Går att surra på takräckena, böra en bra sträcka utan att det blir jobbigt och sjösätta i stort sett hur och varsomhelst. Vi använder den mest till upptäcktsfärder på nya och mindre vatten och då passar den utmärkt. Fiskat abborre, gös och gädda med den.

Ställ gärna några frågor eller funderingar så ska jag försöka svara på dem!

Limpa sa...

På den översta bilden är det oskwiggen vi fiskar ifrån. För det priset är det absolut ett bra alternativ till en enklare aluminiumbåt och är ett givet kort i vår armada. Vill man ha en en nivå upp i aluminiumbåt som även är mer fiskeanpassad skulle jag direkt titta åt en Quintrex 390.